Advies

Bij Sportadviesgroep ben je aan het juiste adres voor advies. Onze experts staan klaar om verenigingen en organisaties bij te staan in sport gerelateerde (subsidie) vraagstukken. We zetten de clubstructuur opnieuw op of zorgen voor een toekomstbestendige vereniging.

Ons aanbod

  • Clubkadercoaching
  • Athletic Skills Model (ASM)
  • Verenigingsondersteuning

Clubkadercoaching

Hoe zorg je ervoor dat de trainers-coaches bij jou op de vereniging met meer plezier voor de groep staan? En hoe motiveer je ze om langer bij de club te blijven zodat je als vereniging nog meer kinderen met plezier kan laten sporten?

Trainers-coaches die zowel sport inhoudelijk als pedagogisch en didactisch bekwaam zijn, hebben we binnen de sport hard nodig. Zij spelen namelijk een essentiële rol bij het creëren van een positieve sportcultuur op de sportvereniging, waarin mensen zich op sportief, sociaal en persoonlijk vlak optimaal kunnen ontwikkelen. Dat is van groot belang, want wanneer mensen sportplezier ervaren en zich kunnen ontwikkelen blijven ze vaak langer in beweging. 

Binnen Sportadviesgroep hebben wij meerdere gecertificeerde clubkadercoaches. Een clubkadercoach ondersteunt de sportclub met het normaliseren van trainersbegeleiding binnen de club. Met als doel om de kwaliteit van trainingen en daarmee het sportplezier van sporters te vergroten. Bij trainersbegeleiding ligt de focus met name op het didactische en pedagogische aspect ervan. De clubkadercoach adviseert ook over het bestuurlijke kader (bestuur, technische commissie, jeugdcommissie) van de sportclub, dat is gericht op het borgen van de trainersbegeleiding in het club beleid. 

Athletic Skills Model (ASM)

Goed leren bewegen is belangrijk voor de gezondheid, het welzijn en de fitheid van iedereen. Het is de basis voor een sportief leven. Plezier hebben in bewegen is daarbij een belangrijke motivator voor elke leeftijd om te blijven bewegen. Dit ontstaat onder andere door variatie en diversiteit in een uitdagend en veelzijdig beweegaanbod. Veelzijdig bewegen zorgt daarnaast voor een beter aanpassingsvermogen, minder blessures, betere sportieve prestaties en meer creativiteit.

Binnen Sportadviesgroep hebben wij meerdere gecertificeerde ASM-Instructeurs. Onze ASM-Instructeurs ondersteunen iedereen om op een gefundeerde wijze, veelzijdigheid in bewegen gestructureerd een plek te geven in je (sport)programma’s en weten daarmee relaties te leggen naar fitheid en kwaliteit van bewegen.

Het Athletic Skills Model heeft met de Schijf van 10 het veelzijdig bewegen uitgewerkt van een visie naar een praktisch werkbare toepassing voor een groep of een individu en voor alle vormen van bewegen. De schijf van 10 is toepasbaar voor het bewegingsonderwijs, de revalidatie en de gezondheidszorg,  maar ook voor de topsport en breedtesport, de ongeorganiseerde sport, het bedrijfsleven en allerlei vitaliteitsprogramma’s.

Verenigingsondersteuning

Verenigingsondersteuning bij Sportadviesgroep is onderdeel van een breder takenpakket gericht op sportstimulering. Soms kan het goed zijn een frisse wind door de vereniging te laten gaan zodat de vereniging vervolgens nog beter functioneert. Wij helpen jullie graag op weg.

We weten namelijk als geen ander dat het bij jouw sportvereniging vooral moet gaan om de sport, het plezier en de ontmoeting.  Sportverenigingen verschillen veel van elkaar. Waar de ene sportvereniging maar enkele tientallen leden heeft, kan een ander wel enkele duizenden leden tellen. Door vergrijzing, afname van ledenaantallen en individualisering hebben sportverenigingen het tegenwoordig moeilijk. Ze hebben moeite zich op eigen kracht te ontwikkelen tot een vitale vereniging. Zij kampen met organisatorische problemen, een vrijwilligerstekort of een gebrek aan trainers. 

Met verenigingsondersteuning krijgt een vereniging intensieve begeleiding op maat van professionals die alle expertise in huis hebben om, samen met de vereniging, gaan we aan de slag om toekomstige ambities ook écht waar te maken.

Praktische oplossingen

Sportadviesgroep levert ook praktische verenigings ondersteunende oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van kwalitatief goede trainers voor bepaalde tijd, de organisatie van een sportdag op de club of de uitvoering van een reeks sportclinics door onze ervaren professionals.

Een greep uit ons aanbod:

  • Verzorgen van trainingen
  • Meedenken en helpen in de ontwikkeling van duurzaam beleid
  • Meekijken naar kansen in het netwerk
  • Werving van nieuwe leden in de omgeving
  • Organisatie van evenementen en sportclinics
  • Verloning van trainers

Maak jouw sportclub toekomstbestendig met
JOGG-teamfit

Hoe wordt jullie club bestendiger voor de onzekere toekomst? Dit is een urgente vraag. Bij een toekomstbestendige sportclub wordt vaak gedacht aan bijvoorbeeld verduurzaming of het werven van vrijwilligers en leden. Naast deze belangrijke onderwerpen, maakt een gezondere sportomgeving de sportaanbieder ook toekomstbestendiger.

Als sportclub voorzie je op die manier in de behoefte van een groep, die je nu misloopt. 77% van de bezoekers van een sportkantine vindt het namelijk belangrijk dat er gezondere alternatieven zijn voor de jeugd. Daarnaast is het de ideale manier om je als club te profileren ten opzichte van andere clubs. Ouders die een gezondere sportomgeving voor het kind belangrijk vinden, kiezen mogelijk eerder voor de gezondere club. Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Wij praten je graag bij over de mogelijkheden.

Maatwerk

In alle gevallen bieden we maatwerk. Onze tarieven zijn afhankelijk van de omvang en duur van uw vraag. Meer weten of een gesprek met ons inplannen? Neem dan contact met ons op.

IMG_6969